Een fysieke Bitcoin munt kopen? Dat kan!

Het is nu mogelijk om van de digitale cryptocurrency Bitcoin een fysieke munt te kopen! Tot op heden was het alleen mogelijk om digitaal Bitcoins te bezitten, BitcoinMuntstuk.nl biedt de mogelijkheid fysieke Bitcoins te bezitten. Cryptocurrency blijkt voor veel mensen een moeilijk begrip, daarom zullen we in deze blog eerst bespreken wat Bitcoin precies is en wat de fysieke verzamelmunt van BitcoinMuntstuk.nl inhoudt. 

Ten eerste wat is Bitcoin eigenlijk?
Na de financiële crisis in 2008 steeg de vraag naar een moderne vervanger van geld. Het was namelijk zo dat steeds minder mensen vertrouwen hadden in de banken. Nog het zelfde jaar publiceerde Natoshi Nakamoto de whitepaper van Bitcoin. In deze whitepaper legde de mysterieuze bedenker(s) uit hoe de Bitcoin werkt. Tot de dag van vandaag weet nog steeds niemand wie Natoshi Nakamoto is. 

Bitcoin kwam als reactie op de vraag naar nieuw betaalmiddel en was de allereerste cryptovaluta wat diende als decentraal peer-to-peer betaalingssysteem. Het was nu mogelijk transacties te doen over de hele wereld zonder de tussenkomst van een derde persoon zoals een bank of overheid. Het is namelijk zo dat het Bitcoin netwerk zich zelf controleert. Alle computers in het netwerk controleren een transactie en deze wordt pas doorgevoerd als het is goed gekeurd door alle computers. Bitcoin is dus een digitale vorm van geld wat direct tussen personen wordt uitgewisseld zonder dat daarbij een andere partij bij nodig is.

 

Wat is dan een Bitcoin muntstuk?
Bitcoin valt onder cryptocurrency en is dus digitaal geld. Het is niet mogelijk om het geld vast te pakken of daadwerkelijk te zien. Toch kunt u nu bij ons een Bitcoin muntstuk kopen. Deze munt is de fysieke versie van de bekende Bitcoin. Het enige verschil is dat ons muntstuk in tegenstelling tot de digitale Bitcoin geen monetaire waarde heeft. Zo hoeft u niet 10.000 euro te betalen voor deze munt, wat natuurlijk mooi meegenomen is. 

Koop een van de muntstukken en doe mee aan de Bitcoin revolutie!

Bekijk onze muntstukken