Wat is een Bitcoin munt waard?

De waarde van de Bitcoin blijft een interessant onderwerp, hoe komt bijvoorbeeld de waarde van een Bitcoin tot stand en hoeveel betaal je voor een Bitcoin?

De actuele prijs van een Bitcoin munt

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment (16-11-2020) 14.091,22 euro. Als je nu 100 euro wilt investeren zal je hier ongeveer 0.007 Bitcoins voor krijgen. De waarde van de Bitcoin verandert eigenlijk constant, 24/7 elke dag van de week. Dit betekent echter niet dat je zo lang elke dag bezig moet zijn met het handelen van Bitcoins.

Een stijgende lijn van de koerswaarde van de Bitcoin munt

De uiteindelijke prijs is gebaseerd op vraag en aanbod. Stijgt de prijs van Bitcoin betekent het dat er meer vraag dan aanbod is, daalt de prijs is er meer aanbod dan vraag. Eigenlijk komt de prijs van een Bitcoin dus best gemakkelijk tot stand. Dit betekent echter niet dat het gemakkelijk is om prijs veranderingen of toekomstige prijzen te voorspellen. 

De waarde van de Bitcoin munt

Maar wat geeft dan de Bitcoin munt zijn prijs of beter gezegd zijn waarde. Een object heeft waarde als mensen er interesses in tonen en waarde aan hechten. Als mensen geen interesse meer tonen in Bitcoins en er geen waarde meer aan toe kennen, zal vanzelf de prijs heel erg dalen. De waarde van de Bitcoin munt ligt voor mensen vooral bij het politieke aspect. Het is een vorm van digitaal geld wat is gebaseerd op een peer-to-peer systeem, waarbij een tussen persoon, zoals een bank, niet meer nodig zou zijn. Het systeem kan met behulp van cryptografie alle transacties beveiligen en daarnaast de transacties heel snel vervullen. Binnen een paar seconde kan een persoon een specifiek bedrag overmaken naar de andere kant van de wereld. Ook is het zo hoe meer mensen de munt gaan gebruiken hoe meer de munt waard wordt, ook wel netwerkeffect genoemd. Als meer mensen de munt gebruiken, krijgt de Bitcoin munt meer erkenning en gaan er steeds meer mensen de munt gebruiken. 

Grote veranderingen in de prijs van Bitcoin munten

De Bitcoins koers heeft in de geschiedenis van de munt veel bewegingen gemaakt. Vaak zijn er in de media berichten te lezen over hoe de munt nu weer flink is gedaald, maar ook wanneer er weer een flinke stijging is in de waarde van de munt. Aan deze grote fluctuaties in de prijs kunnen we zien dat de Bitcoin munt nog een in vroeg stadium is in zijn ontwikkeling.

De prijs van een Gouden Bitcoin Muntstuk?

Maar hoeveel kost dan een Bitcoin muntstuk van onze site? Gelukkig niet het zelfde als een echte Bitcoin. In onze webshop kunt u fysieke Bitcoin muntstukken kopen. Dit is de 'tastbare' variant van de Bitcoin voor een schappelijk prijs. Zo kun je bijvoorbeeld je vrienden een keer zomaar een Gouden Bitcoin Muntstuk cadeau doen. Het is nog nooit zo makkelijk meerdere Bitcoin muntstukken cadeau te geven!